Start Up Day – de jury stelt zich voor: Tim van Dam

Tim van Dam is Business Developer voor KPN. Nieuwe business modellen en nieuw te bedenken  toepassingen voor bestaande technieken hebben zijn warme belangstelling.

Tim is nauw betrokken bij de organisatie van de TEDxAmsterdam Award, waarbij nieuwe technologie en inventieve ideeën verder worden ontwikkeld met de hulp van grote bedrijven. Eén van zijn interessegebieden is The Internet of Things en Big Data. Bij The Internet of Things gaat het eigenlijk om ideeën die te maken hebben met het verbinden van alles en iedereen met het Internet. Dit gaat van de prullenbakken op straat tot de grote hijskranen in de haven. Ideeën rond om Big Data gaan over wat we allemaal met de gegevens gaan doen die via het internet verzameld worden door al de mensen en dingen. Deze ideeën zijn vaak een beetje vreemd, omdat de producten en diensten die wij nu gebruiken heel anders werken. Bedenk bijvoorbeeld eens wat er allemaal mogelijk is als alle fietsen in Nederland verbonden zouden zijn met het Internet…

Tim van Dam

Tim van Dam: ‘Ik ben gek op mensen die hun idee hebben uitgewerkt in een prototype of een demo. Waarom? Een prototype helpt vaak om jouw idee goed uit te leggen en het laat zien dat je in staat bent om jouw idee concreet te maken. Wat dat betreft is Willie Wortel een goed voorbeeld.’

Tim is de 2e persoon (van 4) die deel uitmaakt van de jury van de Start Up Day. Eerder stelden we al juryvoorzitter Gregor Noltes van Rockstart aan je voor.

Heb jij een goed idee en kan je wel wat hulp gebruiken om dat idee verder te ontwikkelen of in de markt te zetten? Je kan je nu nog aanmelden voor deze inspirerende dag die we op 23 mei as. in samenwerking met Rockstart organiseren.
Stuur je pitch in via het aanmeldformulier en wie weet wordt er aan jouw casus door een tiental deskundigen verder gewerkt op 23 mei. Jij hebt (en houdt) zelf de leiding. Er zijn die dag deskundigen en professionals uit  vele disciplines en werkvelden bijeen, die jou verder kunnen helpen met je idee en de hulp kunnen bieden die je zoekt.

Aan het eind van de dag spreekt de jury zich uit over het meest kansrijke idee.
De winnaar krijgt een exclusieve middag samen met de jury om je idee of bedrijf nòg verder te helpen.

Advertisements