over TedxYouth

Wat is TED?

TED is een afkorting van Techniek, Entertainment en Design. Het is het bekendste event ter wereld over innovatie en inspiratie. Tijdens het event praten mensen in 18 minuten over hun “Idea Worth Sharing”; een idee dat de wereld kan veranderen of verbeteren.
Iedere dag kijken miljoenen mensen naar deze TEDtalks, via Internet of app. Er zijn ook Nederlandse TED events.

Wat is TEDxYouth?

In 2010, het 1e jaar dat TEDxYouth in de wereld georganiseerd werd, was dat al meteen op meer dan 80 plekken en allemaal rond dezelfde dag – 20 november: Universal Children’s Day. In 2011 waren dat er al ruim 110! Wil je weten waar de events dit jaar georganiseerd worden, kijk dan op TEDxYouthday.com

TEDxYouth@Amsterdam is het jaarlijkse jongeren event voor echte First Movers. Een keer per jaar verzamelen alle nieuwsgierige, ondernemende, inspirerende en creatieve jongeren zich op TEDxYouth. Daar staan ongeveer tien First Movers op het podium en delen hun verhaal met een zaal vol 100 jongeren.
Naast de sprekers zijn er diverse workshops waarin co-creatie centraal staat en je dus meteen andere First Movers ontmoet.

In 2010 is TEDxYouth@Amsterdam geïnitieerd door Evelyne Peeters. Het wordt door een groot aantal vrijwilligers georganiseerd, onder licentie van TED Conferences.

Advertisements

One thought on “over TedxYouth

Wil je reageren? Dat kan hier

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s